Nu ruller det også for Lars i kørestolen

44-årige Lars Holstein har tidligere boet i både telt og teltvogn, men på trods af sit handicap været lidt ude af campinglivet. Nu er han tilbage som campist – i en Camp-let, hvor der er plads til både ham, familien, kørestolen og hans evner som kok.

Lars Holstein er blevet for gammel til at rode rundt på en luftmadras i et telt, og det koster spidsen af en jetjager at ombygge en campingvogn, så den passer til en kørestolsbruger. Han behøvede dog ikke mere end en weekend på Langelandsfestivalen, før han fandt ud af, at løsningen lå lige om hjørnet.
Lars Holstein brækkede ryggen ved en trafikulykke i 1992, men det bremsede ikke hans lyst til campinglivet. I en årrække drog han ganske enkelt af sted med telt.

Tidligere har vi også været på camping i Frankrig, men det var ret bøvlet at komme rundt i den vogn med en kørestol, siger Lars, der arbejder i Huset Venture i Århus, et projekt hvor man skaber arbejdspladser til folk med fysiske handicap.

Hans gensyn med campinglivet opstod mere eller mindre som en tilfældighed. Han og hustruen Visse aftalte med flere hold venner om, at de skulle til Langelandsfestival og have alle ungerne med. Lars købte halvpart i en kollegas Camp-let Apollo fra 1996. Han er også handicappet og har brugt vognen til beboelse under motorløbet i Le Mans i 2008. Lars overvejede kort at købe en helt ny Camp-let, men på denne måde var investeringen ikke større, end at han havde råd til at fortryde sin ”genfødsel” som campist. Og han fortrød ikke, tværtimod.

Jeg kunne endda hjælpe med at slå vognen op. Da vi først fik placeret min kørestol på det rigtige sted, kunne jeg fint trække til, så Visse og jeg kan selv slå vognen op. Der er to sovekabiner, en til os voksne og én, som vi indrettede som ”børneværelse” for vores datter Mette på tre et halvt.

Der er rigtig god plads til at komme omkring med en kørestol i forteltet, og så er køkkenet alle tiders. Det er også mig, der laver mad derhjemme, og fordi køkkenet er så lavt i ”Pletten”, som vi kalder vognen, kan jeg sagtens sidde og arbejde ved komfuret med siden til.

Visse Jørgensen er også begejstret, og hun hævder, at Lars’ mad aldrig tidligere har smagt så godt. Faktisk var parret efter blot en overnatning så begejstret for den 14 år gamle Apollo, at det ikke stopper ved Langeland. Lars er begyndt at tænke på at køre udenlands med Camp-letten næste år og fryder sig allerede over, at den er meget lettere og mere økonomisk end de campingvogne, som han skal køre side om side med på de tyske motorveje.
Visse er ligeledes klar på nye Camp-let eventyr.

Vi er ovenud begejstrede for konceptet "camp let", som i den grad lever op til sit navn! Selv om vi ikke er indehaver af den nyeste model med løftestang, kan vi sagtens selv sætte den op. Vi har gladelig vist vognen frem til de øvrige kørestolsbrugere på festivalen, der ligesom Lars har problemer med at "komme ud af sengen", og som også forsøger at finde den mest optimale måde at campere på, siger Visse.

Der er gennem årene lavet ændringer på en Camp-let og kommet nye farver på teltene. Grundideen er der dog aldrig pillet ved. En Camp-let skal være en familievogn for dem, der vil kombinere friheden som teltholdere med behovet for komfort i form af ordentlige senge og et fast monteret køkken.

Forhandlere - Oversigt over Camp-let forhandlere i verden

Website by Nobrainer Web