Camp-let Winter Challenge 2011

Teltvogns-skiferie er blevet trendy

Kan man begå sig på de vildere pister, kan man også overnatte i de østrigske alper. 40 deltagere fra fem lande er således klar til Camp-let Winter Challenge.

Det begyndte som et tosset væddemål mellem ski-entusiaster og udviklede sig i fjor til en dyst for fagfolk fra 5 europæiske lande. I år er teltvogns-skiferie i de østrigske alper ligefrem blevet trendy, for der er tilmeldt 20 hold med 40 deltagere, heraf 10 hold fra Danmark.

Dette års Winter Challenge finder sted over fem dage fra 19. januar, og ligesom sidste år er det den idyllisk beliggende campingplads Alpen Caravan Park i Achensee, som bliver vært for de alpine mesterskaber for teltvognsejere.

Der er tilmeldt Camp-let’er fra Danmark, Tyskland, Holland, Luxembourg og Slovenien, og med en hel teltvognsby med 18-20 Camp-let’er skal der nok blive masser af stemning – både på pisterne og i de kolde alpe-aftner.

Vi fik en del opmærksomhed omkring vore første ture, og der har været interesse for at deltage. Nogle har ligefrem ringet og spurgt, hvordan de kunne komme med på Camp-let Winter Challenge. Det er åbenbart blevet trendy, ja nærmest lidt kultagtigt, at udfordre sig selv så ekstremt, siger Hans Jørn Nissen.

Det er således en blandet flok, som kører i kortege under den 1100 kilometer lange tur til Achensee. En er diskoteksejer i Sønderborg, en anden er webdesigner, og en tredje sælger alarmanlæg. For første gang er der også tilmeldt kvinder til turen. Der kommer tre piger fra Slovenien, og der er også tilmeldt foreløbig et hold piger fra Danmark.

Hvis man sørger for at medbringe det rigtige udstyr, kan man godt holde varmen. Personlig er jeg spændt på at få testet, om der er forskel på en Camp-let med bomuldsdug eller akryl, som vi introducerede i vores Royal-model i fjor. Det er første gang, at vi tager en vogn med akryl-telt ned i sneen. Når vi kører Camp-let’er ned i den ekstreme kulde, er det jo også for at teste vognene under de værst tænkelige forhold, siger direktør Hans Jørn Nissen, Camp-let A/S.

Han var den første, der sprang direkte fra Camp-let og ud i den kolde sne. Han og kammeratens debut i 2009 foregik i 18 graders frost, og de frøs med anstand. Efter turen forsvor han aldrig at gentage projektet, men han var på teltvognsskiferie sidste år og er naturligvis også førstemand i det danske team i år.

En Camp-let er trods de gode køreegenskaber en meget let vogn med en totalvægt på 500 kilo for vogn og bagage. Hans Jørn Nissen vil således næsten ikke mærke, at han har en Camp-let på anhængertrækket, når han i år drager af sted i en Volkswagen Golf Variant TSI 160HK Highline.

Det bliver rigtig sjovt at komme af sted med en Golf Variant, der er kendt for både kvalitet og holdbarhed. Og med tanke på den aktuelle Volkswagen-succes i ørkensandet i Rallye Dakar er jeg heller ikke bange for at løbe på et snevejr eller to på de tyske motorveje, siger Hans Jørn Nissen.

Forhandlere - Oversigt over Camp-let forhandlere i verden

Website by Nobrainer Web