Camp-let stormer ind på det engelske marked

Uro om kursen på det engelske pund fik Camp-let til at trække sig fra det engelske marked for 16 år siden. Nu er teltvognene tilbage, og England tegner til at blive et nyt førende eksportmarked.

På det engelske marked

Camp-let A/S’ blot få måneder gamle specialtransporter er blevet en hyppig gæst på Englandsbådene. Englænderne er nemlig helt vilde efter at komme ud at campere i de danskfremstillede teltvogne fra fabrikken i Sønderjylland.

Camp-let er ikke et nyt fænomen på de engelske anhængertræk. Men det er mange år siden, at mærket sidst var repræsenteret.
Storbritannien var tidligere et godt marked, men vi valgte for 16 år siden at trække os ud som følge af længere tids uro omkring kursen på de engelske pund. Det har i flere år ligget i kortene, at vi ville tilbage, men ikke før, at vi havde fundet en god og solid samarbejdspartner til at stå for forhandlingen. Ham mødte vi på en messe i Holland, og sidste år vendte vi tilbage til englænderne og med Dominic Ryder som importør og eneste forhandler, fortæller Hans Jørn Nissen fra Camp-let A/S.

Dominic Ryder ejer firmaet Camperland i Manchester og forhandler udelukkende teltvogne. Gennem sin markedsføring både trykte medier og på internet henter han kunder ind fra Sydengland, Irland og Skotland, og i øjeblikket er der derfor ingen aktuelle planer om underforhandlere.

Det går forrygende. Alene sidste år solgte han fire gange så mange Camp-let’er, end der var aftalt. Salget går så godt, at Camp-let er blevet hovedproduktet i hans forretning. Det skal ses i sammenhæng med, at han kun forhandler kvalitetsvogne, og at vi derfor er oppe imod konkurrerende mærker, som alle har en høj standard, siger Hans Jørn Nissen.

Camp-let ønsker af konkurrencehensyn ikke at oplyse salgstal, men salget lå ifølge Hans Jørn Nissen sidste år næsten på højde med det hollandske, hvor Camp-let står stærkt. Virksomheden forventer derfor, at England om to-tre år vil være et af koncernens mest betydelige markeder.

Der er flere grunde til, at vi er kommet så stærkt tilbage derovre. En del kunne faktisk huske Camp-let på trods af 16 års fravær, og der er flere kunder, som har udskiftet deres gamle Camp-let med en ny. Samtidig er der i England forbud mod at have en campingvogn på en fast plads henover en sæson. Det betyder, at campisterne skal køre med deres vogne, og derfor er der stor opmærksomhed om at få en vogn, som er nem at køre med, og som ikke belaster bilens benzinøkonomi mere end højst nødvendig, siger Hans Jørn Nissen.

Som følge af eksport-rykket til Storbritannien er der i år investeret i en ny Camp-let transporter med plads til 17 teltvogne. Transporteren er bygget op af et hollandsk specialfirma og er mere fleksibel end den forvogn-hænger, som den har afløst.
Når en transporter som vores kører konstant, har vi lagt vægt på arbejdsmiljø. I modsætning til den forrige er der fuld ståhøjde, mens vognene lastes eller læsses af. Samtidig har vi fået et køretøj, der også kan anvendes til at køre vore øvrige produkter, Euro-trailere og Mustang hestetrailere ud til forhandlerne, siger Hans Jørn Nissen.

Forhandlere - Oversigt over Camp-let forhandlere i verden

Website by Nobrainer Web