Camp-let ruller ind på det slovenske marked

Slovenere er lige så vilde med camping som dengang, de måtte nøjes med en Yogo-bil og en jugoslavisk produceret teltvogn. Men nu skal der kvalitet på trækkrogen, og inden længe sendes et helt læs danske Camp-Letter af sted til den nye slovenske forhandler.

På det slovenske marked

Mange danske campister har stiftet bekendtskab med Slovenien og for længst opdaget, at landet er ideelt til camping i almindelighed og i særdeleshed teltvognsferie.
En del af Slovenien ligger ud til Middelhavet og sommertemperaturer, som fra juni og frem til september ligger over 20 grader. Den østlige del af landet har fastlandsklima. Her er det knap så varmt, men det kompenseres ved en fantastisk natur med bjerge og søer.

Camping i Slovenien er dog ikke noget, som vi har fundet på. Slovenerne er selv lige så vilde med at campere som dengang, de måtte nøjes med ”folke-udstyret”, en Yogo-bil med tilhørende Bracho, en jugoslavisk fremstillet teltvogn. De ca. 2,2 millioner slovenere er imidlertid blevet meget kvalitetsbevidste, og en del af dem har nu kastet deres kærlighed på teltvogne fra Camp-let i Sønderjylland.

Vi fik en henvendelse fra en slovensk campingforhandler, som havde hæftet sig ved alle de priser, som vi høstede i 2008 på engelske campingmesser.  Han vurderede på den baggrund, at vi passer ind til hans øvrige sortiment af kvalitetscampingvogne og autocampere, og han bestilte et helt læs Camp-letter og masser af ekstraudstyr til næste sæson, oplyser marketingschef Hans Jørn Nissen, Camp-let A/S.

Mens vi andre måske vælger en billigere løsning eller tager et lån i banken, venter slovenerne med at købe, indtil de har sparet op til det kvalitetsprodukt, som de har udset sig. Med Camp-lets indtog på dette marked, får Danmark rettet en smule op på sit handelsunderskud i forhold til Slovenien, der i årevis har nydt gavn af danskernes interesse for eksempelvis Gorenje-hvidevarer.

De slovenske samarbejdspartnere, Tanya og Boris Puncer, har forretning i Valenje, 70 kilometer fra hovedstaden Lubjana og kun få meter fra den smukke Valenje-sø. Forretningen hedder Freedom Center, men for slovenere har navnet en lidt anden betydning end for os. ”Dom” er nemlig det slovenske ord for hjem.
Med Slovenien på listen er Camp-Let nu repræsenteret i 10 skandinaviske og europæiske lande samt Australien. Det er dog kun et spørgsmål om tid, før brochurerne skal fremstilles på endnu flere sprog.

Vi har deltaget i flere messer i Østeuropa og har her knyttet kontakter til forhandlere. Det er således kun et spørgsmål om tid, før Camp-let også indgår i deres program. Udover at flere og flere får råd til at investere i kvalitets-forbrugsgoder, overtager de også de ferievaner, som vi har haft i vesten i mange år. De vil hen over de åbne grænser og opleve verden, siger Hans Jørn Nissen.

Forhandlere - Oversigt over Camp-let forhandlere i verden

Website by Nobrainer Web