Camp-let bestod den store handicap-test

Familien bag camping-portalen AltOmCamping.dk har gennemtestet en Camp-let Royal på alle tænkelige og utænkelige måder under et tre ugers togt til Nordkap.

Camp-let Bestod handicap-test

Kun få forbinder en Camp-let med en nem feriebolig for handicappede. Men den sønderjyske teltvogn har netop bestået sin eksamen under en tre uger lang tur til Nordkap med kørestolsbrugeren Sissel.

Ni-årige Sissels forældre har mange års erfaring som campister. De ved mere end nogen, hvor svært det kan være at komme omkring med et barn i en kørestol i en campingbolig, og efter mange artikler om emnet, besluttede Ann Karina Søby, 36, at lave sin egen campingportal på nettet. Hjemmesiden Altomcamping.dk havde i juni over 70.000 unikke brugere.

Sædvanligvis camperer vi med en campingvogn, men i år havde vi besluttet at snuppe tre uger og drage til Nordkap. Vi besøgte Camp-lets stand på messen i Bella Centret og kunne straks se, at den slet ikke var så dårlig, når man også skal have en kørestol med.

Det var en hård tur til Nordkap. Når man kører 5600 kilometer og har to børn på ni og 12 år med, skal der laves mange stop undervejs, hvor det hele skal pakkes ud og ned igen. Men det var en god tur, og vi fik bekræftet formodningen om, at Camp-letten er rigtig velegnet til et handicappet barn som Sissel. Der er jo ingen trin eller trapper, som man skal op eller ned ad, fortæller Ann Karina Søby, vel hjemme igen i Glostrup.

En Camp-let Royal har ligesom resten af den sønderjyske teltvognsserie 4 sovepladser. Forældrene delte den ene kabine, mens Sissel og storesøsteren Line puttede sig tæt sammen i den anden kabine med polarnætter og vejrtemperaturer på mellem 0 og 5 grader lige på den anden side af teltdugen. Camp-leten var udstyret med isoleringsmåtter under sengene, og det var sammen med en zibroovn tilstrækkeligt til at holde kulden ude så langt mod nord.

Søbys Camp-let er langtfra den første, som runder de breddegrader, men det er givetvis den teltvogn, som har været længst nordpå nogensinde. Da familien kører med et handicapskilt, fik den lov at køre uden om afspærringen og parkere foran Nordkapphallen.

Hos Camp-let i Arnum ved Gram er marketingschef Hans Jørn Nissen glad for tilbagemeldingen fra Bjarne og Ann Karina Søby.

Vores teltvogne er anvendt til mange forskellige formål, siden vi begyndte at fremstille dem i glasfiber tilbage i 1970erne, men at de også er meget praktiske for kørestolsbrugere, havde vi ikke skænket mange tanker, før Bjarne og Ann Karina kontaktede os.

Jeg kunne godt forestille mig, at vi på et tidspunkt vil efterlyse tilsvarende erfaringer fra en voksen kørestolsbruger, som også selv skal bruge køkkenet. Ofte skal der jo blot små ændringer til for at gøre tilværelsen nemmere for vore handicappede medborgere, siger Hans Jørn Nissen.

Forhandlere - Oversigt over Camp-let forhandlere i verden

Website by Nobrainer Web